Arhīva foto: Smalkie 16. gadsimta rokraksti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain review

Attēli no 16. gadsimta kaligrāfijas grāmatas uzskatāmi parāda to, cik izsmalcināti un dažādi bija cilvēku rokraksti laikā, kad rakstīšana ar roku bija gan nepieciešamība, gan māksla.

Interneta portāla «Public Domain review» digitalizētās kaligrāfijas paraugu grāmatas nosaukums ir «Mira calligraphiae monumenta», un tā tika izveidota sadarbojoties horvātu sekretāram Georgam Boskijam (Georg Bocskay) un flāmu māksliniekam Jorisam Hoifnāgelam (Joris Hoefnagel).

Rokrakstu autors ir Boskijs, kurš 1560. gadu beigās, kalpojot par sekretāru Svētās Romas imperatoram Ferdinandam I, izveidoja kaligrāfijas grāmatu, kurā iekļāva dažādus rokrakstus un rakstības stilus. 30 gadus vēlāk, jau pēc Boskija nāves, Ferdinanda mazdēls, kurš mantoja kaligrāfijas grāmatu, uzaicināja Hoifnāgelu papildināt grāmatu ar ziedu, augļu un insektu ilustrācijām, radot šo brīnišķīgo darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu