Arheologi Dienvidkorejā atraduši senas aristokrātu mazmājiņas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Arheologi Dienvidkorejā atraduši vairāk nekā 1000 gadus senas tualetes, kas bija aprīkotas ar ūdens noskalošanas sistēmu un tika lietotas Silla karalistes laikā, kas Dienvidkorejā pastāvēja no 57. gada pirms mūsu ēras līdz 935. gadam mūsu ērā.

Kā vēstīts izdevumā «Korea Herald», Dienvidkorejas arheologi izrakumus Ziemeļkjonsansas (North Gyeongsang) provincē, vietā, kur reiz atradušās antīkās karalistes valdības ēkas, veic jau kopš 2007. gada.

Līdz ar vairākiem citiem artefaktiem, kas atrasti gadu laikā, arheologi atklāja arī tualešu un kanalizācijas sistēmas atliekas. Tualetes bija ierīkotas slīpi, lai atkritumi viegli nokļūtu caurulēs, savukārt eksperti arī lēš, ka ūdens, lai noskalotu atkritumus, tualetes atverēs tika liets manuāli.

Šī ir pirmā reize, kad Dienvidkorejā atklātas Silla dinastijas laika tualetes.

«Šīs tualetes ļoti labi parāda, kā aristokrāti Silla karalistes laikā nokārtoja savas dabiskās vajadzības. Tagad mēs varam iedomāties, kā izskatījās aristokrātu vannasistabas – veidotas no granīta, kas tajā laikā bija ļoti dārgs materiāls, izoderētas ar flīzēm līdzīgiem ķieģeļiem un aprīkotas ar manuālu ūdens nolaišanas sistēmu,» komentēja arheologi.

Vietā, kur notiek izrakumi, agrāk atradies vesels piļu komplekss un mākslīgi izveidots dīķis, kas tika izveidots 674. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu