Iespējams, atklāta nacistu nozagtās «Dzintara istabas» atrašanās vieta (1)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Dārgumu medniekiem atļauts veikt ekspedīciju kādā Vācijas alu kompleksā, kur, iespējams, nacisti paslēpuši noslēpumaino Krievijas cara «Dzintara istabu».

Kā vēsta ārvalstu mediji, trīs dārgumu medniekiem izdevies pārliecināt atbildīgās varasiestādes, ka noslēpumainā «Dzintara istaba», kas līdz Otrajam pasaules karam atradusies Krievijas Cara pilī netālu no Sanktpēterburgas, pašlaik atrodas kādā alu kompleksā Drēzdenes tuvumā.

Zināms, ka šo alu kompleksu Otrā pasaules kara laikā izmantoja Trešā reiha zinātnieki, tomēr visi dokumenti un rakstītās ziņas par to, kas tieši tur ir norisinājies, no vietējiem arhīviem ir pazudušas.

Pēc tam, kad dārgumu mednieki pārbaudīja šo teritoriju ar metāla detektoriem, atklājās, ka zem zemes atrodas ar dažādiem slazdiem aizsargāts bunkurs. Kā liecina paši pētnieki, informāciju par «Dzintara istabas» iespējamo atrašanās vietu viņi ieguvuši no drošiem avotiem jau 2001. gadā.

«Slēptuve atrodas zem dzelzceļa sliedēm vietā, kur 1945. gada aprīlī tika apturēts vilciens no Kēnigsbergas (Kaļiņingrada), kas tajā laikā bija galvaspilsēta Austrumprūsijai, kurā atradās pārvietojamā «Dzintara istaba», stāstīja viens no dārgumu medniekiem Pēters Lors (Peter Lohr).

«Dzintara istaba» bija pilnībā veidota no dzintara, zelta un dārgakmeņiem. Tā bija baroka stila šedevrs un bija slavena kā pasaulē vērtīgākais mākslas darbs. Cilvēki lēsa, ka, ja «Dzintara istabā» tika iedegtas tās 565 sveces, visa telpa vizēja ugunīgā zeltā. «Dzintara istabas» vērtība brīvajā tirgū varētu būt vairāk nekā 255 miljonus dolāru liela.

Pēc tam, kad nacistu spēki 1941. gada jūlijā ienāca Padomju Savienības teritorijā, «Dzintara istaba» tika demontēta un nosūtīta uz Vāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu