Foto: Padomju Savienības autobusu pieturu savādā arhitektūra

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FUEL-DESIGN.com / herwigphoto.com

Kanādiešu fotogrāfs Kriss Hervigs (Chris Herwig) pēdējos 12 gados nodarbojies ar visai interesantu lietu – ceļojot pa bijušo Padomju Savienības teritoriju, viņš fotogrāfijās iemūžināja ekstravaganto un neticami krāšņo autobusu pieturu arhitektūru. Savus darbus fotogrāfs publicējis jau divu atsevišķu grāmatu sējumos, ļaujot arī mums, kam autobusa pieturu marginālā arhitektūra nepavisam nav sveša, ielūkoties tālākajos bijušās Padomju Savienības nostūros.

Hervigs atceras, ka savādās autobusu pieturas pirmo reizi ievērojis 2002. gadā - episka brauciena ar velosipēdu no Londonas uz Maskavu laikā. Pirmajā fotogrāfija, ko viņš uzņēma bija redzama vienkārša, kantaina autobusu pietura kaut kur Āzijā.

«Tā bija tik savāda, pārdomāta un atšķirīga būve. It kā kāds, kuram ir nelielas zināšanas arhitektūras dizainā, būtu izdomājis vienkārši parotaļāties.»

Vēlāk Hervigs atskārta, ka minētā autobusa pietura nav vienīgā tāda veida būve bijušajā Padomju Savienībā – tas bija tikai sākums apbrīnojamam ceļojumam marginālās arhitektūras pasaulē.

Soviet Bus Stops Volume I

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu