Londonas alus plūdi, kuros bojā gāja astoņi cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Plainly Difficult/Youtube

1814. gada oktobrī Londonā izcēlās plūdi, kuru laikā bojā gāja astoņi, bet ievainojumus guva neskaitāmi cilvēki. Izklausās visai ierasta dabas parādība, tomēr ne šoreiz – Londonas ielas pārpludināja nevis ūdens, bet teju pusotrs miljons litru alus.

Kā raksta izdevums «All That Is Interesting», tā saucamie Londonas alus plūdi sākās alus brūzī «Mo un kompānija», kad, uzsprāgstot 500 tūkstošus litru ietilpīgai alus tvertnei, ielas pārpludināja portera straumes.

17. oktobrī pārtrūka viena no tvertnes 29 metāla stīpām, radot milzīgu spiedienu uz atlikušajām stīpām, kas drīz vien arī pārtrūka, ļaujot no tvertnes ar milzīgu spēku uz ielas izplūst tūkstošiem litru alus.

Spēks, ar kādu grādīgais šķidrums izsprāga no tvertnes, sabojāja arī citas alus tvertnes, kā rezultātā Londonas ielās izveidojās 1,5 miljonus litru liela alus straume, kas traucās uz priekšu ar neiedomājamu ātrumu.

Diemžēl alus brūža rajons bija diezgan apdzīvots, tāpēc spēcīgā alus straume cilvēkos izraisīja masveida paniku. Dažas no brūža tuvumā esošajām ēkām pat tika pilnībā sagrautas, bet cilvēkus straume nogāza no kājām un aiznesa tālāk pa ielu. Astoņi cilvēki plūdos gāja bojā, bet neskaitāmi tika ievainoti.

Foto: Plainly Difficult/Youtube

Kāds vietējās iestādes darbinieks gāja bojā, sabrūkot ēkai, bet kādu mazu meitenīti ar draudzeni, kuras baudīja tēju savas mājas pagalmā, prom aiznesa alus straume. Vēl pieci bērni gāja bojā brūkošā ēkā.

Plūdi beidzās tikpat ātri, cik sākās. Tomēr, alus straumei aprimstot, sākās pavisam cita rakstura haoss, proti, uz ielām, bruņojušies ar katliem un citiem traukiem, saradās alus mīļi, kas centās savākt pēc iespējas vairāk grādīgās dziras. Tie, kuriem nebija pie rokas trauku, alu dzēra tāpat no ielas. Turklāt bezmaksas alus kārotāju bija tik daudz, ka ievērojami tika apgrūtināta cietušo glābšana.

Pēc vairākām stundām glābējiem tomēr izdevās cietušos nogādāt slimnīcās, tomēr ielu sakopšana prasīja krietni ilgāku laiku. Kā vēsta liecības, alus smaka uz ielām saglabājās nedēļām ilgi.

Pārsteidzoši, bet alus brūzis šajā negadījumā tika oficiāli atzīts par nevainīgu. Tiesnesis šos alus plūdus viennozīmīgi atzina par Dieva zīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu