1700 gadus senā vārāmajā podā atrastas romiešu kareivja atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Izraēlas ziemeļos atrastas romiešu militārās apmetnes atliekas. Priekšmetu skaitā arheologi uzgājuši arī vārāmo māla podu, kurā, iespējams, atrodas romiešu kareivja atliekas, vēsta izdevums «Haaretz».

Nometne celta ap 2. vai 3. gadsimtu mūsu ērā un, kā vēsta mediji, tā pierāda, ka Galileja pirms teju diviem tūkstošiem gadu bija stratēģiski nozīmīgs militārs punkts romiešiem.

Militārā nometne ir aptuveni 300 metrus gara un 500 metrus plata, un izrakumi tajā tika sākti jau 2013. gadā, tomēr tikai tagad arheologiem izdevās atrast nozīmīgus artefaktus, to skaitā monētas, stiklu, dzīvnieku kaulus un keramikas priekšmetus.

«Vieta, kur mēs veicām izrakumus, ir tāda kā izgāztuve, kur nonāca liela daļa atkritumu,» medijiem atklāja arheologs Metjū Adamss (Matthew Adams).

Arheologi nometnes teritorijā uzgāja arī kādu alu, kurā atrada vārāmo podu ar, iespējams, 20 gadus veca romiešu karavīra atliekām. Lai arī jau iepriekš bija zināms par šāda veida apbedījumiem, ebreji, samarieši un kristieši kremāciju Romas impērijas laikā nepiekopa.

Tomēr kareivja atliekas nebija vienīgā interesantā lieta, ko atrada arheologi, proti, tika atrasta arī akmens galda kāja, kas izskatās kā panteras vai lauvas galva. Šī kāja, iespējams, bija daļa no kāda karavadoņa akmens galda.

Šis un citi atradumi palīdz labāk iztēloties un saprast šā Izraēlas reģiona vēsturi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu