Indijā uzietas slepena tempļa atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter / @BangaloreMirror

Indijas pilsētā Bengalūru arheologi uzgājuši mistiskus akmens stabus, kas liecina par slepena tempļa drupām, vēsta izdevums «Bangalore Mirror».

Arheoloģisko izrakumu laikā Indijas pilsētā Bengalūru kāds arheoloģijas entuziasts un autobusa vadītājs Danpals M. (Dhanpals M.) uzgāja akmens stabu, uz kura iegravēti dažādi uzraksti. Saprotot, ka tas varētu būt ārkārtīgi nozīmīgs un vērtīgs atklājums, Danpals turpināja meklējumus un tuvējā apkārtnē atrada vēl vairākus līdzīgus akmens stabus, kas, kā izrādījās, ir daļa no 500 gadu sena un slepena tempļa.

Izdevumam «Bangalore Mirror» Danpals atklāja, ka pēc tam, kad par savu atklājumu viņš paziņojis vietējam arheoloģijas departamentam, eksperti nekavējoties izpētīja atrastos artefaktus un secināja, ka drupas ir hindu dievības Allalanathas tempļa daļa. Eksperti arī noskaidroja, ka šo templi cēlis valdnieks Sadašiva Raja (Sadashiva Raya).

Savukārt epigrāfisti – eksperti, kas specializējas antīko uzrakstu atšifrēšanā, – uzskata, ka uzraksti uz akmens stabiem ir veikti ap mūsu ēras 975. gadu.

Bengalūru ir trešā lielākā pilsēta Indijā, un trīs ceturtdaļas no tās iedzīvotājiem ir hindi.

Līdz ar akmens stabiem arheologi atrada arī vairākas elku figūriņas un salauztu tā saucamo varoņa akmeni jeb «veeragallu», kas veltīts kādam cīņas laukā bojā gājušam karotājam.

«Uzraksts, kas tika atrasts uz «veeragallu», vēsta par kādu iepriekš nezināmu karotāju,» komentēja arheologs R. Gopals (R. Gopal).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu