Atklāts jauns Vincenta van Goga zīmējums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Jaunatklātu Vincenta van Goga mākslas darbu, kurā attēlota Parīzes aina, eksperti apstiprinājuši kā autentisku un izstādījuši publiskai apskatei, vēstīts van Goga fonda mājaslapā.

Zīmējums ar nosaukumu «Montmartras kalns ar akmeņlauztuvēm» van Goga Amsterdamas muzejā nonāca jau 2014. gadā. Izpētot zīmējuma stilu, tehniku, kādā tas zīmēts, materiālu un izcelsmi, eksperti beidzot nonāca pie galīgā secinājuma – tas patiesi ir izcilā mākslinieka darbs. Turklāt tas ir saistīts ar jau iepriekš apstiprināto van Goga zīmējumu «Montmartras kalns».

Zīmējumā attēlots Montmartras kalns, kas atrodas Parīzes ziemeļos. Kalna galā slejas vējdzirnavas, bet tā pakājē – karjers. Šī vieta atrodas vien dažu minūšu gājienā no vietas, kur van Gogs dzīvoja kopā ar savu brāli Teo.

Interesanti, ka šā atklājuma dēļ eksperti vēlreiz pārskatīja kādu līdzīgu, bet iepriekš noraidītu zīmējumu «Montmartras kalns». Šoreiz tomēr tika atzīts, ka arī šo zīmējumu radījusi van Goga roka.

Abi zīmējumi pašlaik atrodas muzejā «Singer Laren» netālu no Amsterdamas, kur tie būs apskatāmi līdz 6. maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu