Otrā pasaules kara atliekas - spokainie Monsela forti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Steve Cadman

Monsela forti (The Maunsell Forts), ko Otrā pasaules kara laikā uzbūvēja Temzas un Mērsijas upes grīvā ar mērķi aizsargāt Lielbritāniju no uzbrukumiem, mūsdienās kā pagātnes rēgi slejas virs ūdeņiem un atgādina par 20. gadsimta drūmo pagātni.

Monsela forti nodēvēti to inženiera Gaja Monsela (Guy Maunsell) vārdā un Otrajā pasaules kara laikā kalpoja Lielbritānijas armijas un jūras spēku vajadzībām. Piecdesmitajos gados tie tika pamesti, kļūstot par iekārojamu objektu dažādiem avantūristiem. Piemēram, sešdesmitajos gados vairākos fortos ieperinājās pirātiskās radiostacijas.

Viens no fortiem mūsdienās ir apdzīvots un kļuvis par monarhistisku valsts veidojumu Sīlandi (Sealand), tomēr neatkarību no Lielbritānijas šī pundurvalstiņa vismaz pagaidām nav spējusi iegūt.

Pašlaik pie fortiem iespējams piekļūt ar laivām, tomēr tie nav īpaši droši tuvākai apskatei. Pēdējās izskanējušās ziņas liecina, ka fortos plānots izveidot luksusa viesnīcas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu