19. gadsimta Ēģipte vēl neredzētās fotogrāfijās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rijksmuseum/Europeana

Fotogrāfiju, kurās atainotas 19. gadsimta otrās puses Ēģiptes ainas un cilvēki, autori ir divi grieķu fotogrāfi brāļi Zangaki, tomēr par viņiem zināms ir maz. Iespējams, brāļi bija grieķu kiprieši vai arī no Krētas. Rakstā redzamās fotogrāfijas publicētas 1870. gadā Ēģiptē.

Brāļu Zangaki radītās fotogrāfijas, kas publicētas arhīvā «Europeana», dažādās grāmatās tiek identificētas kā «Zangaki» fotogrāfijas, tomēr laika gaitā ir ieviesusies kļūda, kad burts Z tiek sajaukts ar stilizētu L, tāpēc bieži tās dēvē par «Langaki» fotogrāfijām.

Lai arī grieķu, kipriešu vai krētiešu brāļu identitāte vēl ir miglā tīta, tomēr ir zināms, ka viņi pa Ēģipti un citām pasaules vietām ceļoja ar pajūgu, kam bija piekabināta vesels fotogrāfiju attīstīšanas kambaris.

Zināms, ka starp daudzām izcilām ainavām brāļi fotografēja arī Aleksandriju pēc tās bombardēšanas 1882. gadā, Ēģiptes piramīdas un ēģiptiešus to ikdienas gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu