Sodīts vīrietis, kurš nozaga Terakotas armijas kareivja īkšķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Filadelfijā sodīts kāds vīrietis, kurš nozadzis visai vērtīgu suvenīru – Terakotas armijas kareivja statujas īkšķi, kad desmit no tūkstošiem Ķīnas kareivju statuju bija izstādītas Filadelfijas muzejā. Īkšķis sveiks un vesels atrasts vīrieša mājās – rakstāmgalda atvilktnē.

Kā vēsta izdevums «The New York Times», īsi pirms Ziemassvētkiem kādas ballītes laikā Franklina institūtā Filadelfijā 24 gadus vecajam Maiklam Rohanam (Michael Rohana) radās ideja ielavīties telpā, kur bija izstādīti 10 Terakotas armijas eksponāti, un nofotografēties ar vienu no viņiem. Rohans aplicis roku ap viena kareivja pleciem un uzņēmis kāroto pašbildi, bet, dodoties ārā no telpas, pamanījies pagrābt viena kareivja kreisās rokas īkšķi.

Izdevums «Times» atklāj, ka apzagtās statujas vērtība ir aptuveni 4,5 miljoni dolāru.

Foto: Wikimedia Commons

Terakotas armija sastāv no tūkstošiem apdedzināta māla statuju un atrodas Ķīnas imperatora Ciņa Šihuandi (259. - 210. g. p. m. ē.) kapenēs. Armijas statuju nolūks bija apsargāt un kalpot apbedītajam imperatoram arī pēcnāves dzīvē. Armiju atrada zemnieki 1974. gadā, rokot aku.

To, ka vienam no Terakotas armijas kareivjiem pazudis īkšķis, muzeja personāls atklāja tikai vairākas nedēļas pēc nozieguma.

Nozagto īkšķi varasiestādes pēc izmeklēšanas atrada Rohana guļamistabas galda atvilktnē. Rohanam izvirzītas apsūdzības par zādzību no muzeja un zagtās mantas izvešanu ārpus štata robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu