Grieķijas metro tunelī atrasta bezgalvaina Afrodītes statuja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook / Γιάννης Α. Μυλόπουλος

Sengrieķu mīlas dievietes, Erota mātes Afrodītes bezgalvainā statuja tika atrasta metro izveides laikā Salonikos Grieķijā. Pētnieki skaidro, ka statuja atrasta vietā, kur Bizantijas laikā atradusies antīka baznīca, vēsta izdevums «Greek City Times».

Saloniku metro oficiālais pārstāvis Janis A. Milopuloss savā «Facebook» kontā šo atradumu nodēvējis par «Saloniku metro Afrodīti».

Līdz ar dievietes statuju strādnieki atrada arī mūsu ēras 4. gadsimta grīdas mozaīku un neskaitāmus citus vērtīgus artefaktus.

Statuja un mozaīka tika izraktas pagājušajā nedēļā un no 8. līdz 10. martam tiks prezentētas arheoloģiskajā konferencē par arheoloģiskajiem atradumiem Maķedonijas un Trāķijas reģionos.

Šie un citi artefakti joprojām tiek atrasti apjomīgajā Saloniku metro sistēmas izveides projektā, kas ilgst jau vairākus gadus. Salonikos šobrīd notiek kaut kas līdzīgs kā Atēnās, kad arī tur tika veidota metro sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu