Kādas drēbes valkāja senie ēģiptieši?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Zīmējumi un raksti, kas atrasti seno ēģiptiešu kapenēs, liecina, ka dažādie apģērbi, ko valkāja ēģiptieši, bija atkarīgi no cilvēka sociālā statusa sabiedrībā un nodarbošanās.

Kā raksta izdevums «Mental Floss», seno ēģiptiešu apģērbs bija visai dažāds – lielākoties tika valkāti gari vai īsi auduma gabali, ko dažādos veidos aptina ap vidukli vai pleciem. Vīrieši valkāja tādus kā priekšautus, kas viduklī tika sasieti ar jostu. Tie varēja būt gan īsi, apsedzot tikai gurnus, gan gari – no krūtīm līdz pat potītēm.

Gurnu apsēji, ko valkāja gan sievietes, gan vīrieši, apsedza tikai gurnus un bija darināti no liniem vai ādas. Populāras bija arī dažādas maisveidīgas tunikas un kleitas.

Foto: Wikimedia Commons

Zināms, ka lielākoties šie apģērbi tika veidoti viengabalaini un netika īpaši piegriezti katram augumam. Pētnieki uzskata, ka uz kapeņu sienām attēlotie apģērbi ir drīzāk vēlamie nekā realitātē pastāvošie.

Lielākā daļa apģērbu tika darināti no liniem, vilnas un palmu šķiedrām. Kokvilnas izstrādājumi parādījās tikai mūsu ēras 1. gadsimtā, bet zīds 7. gadsimtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu