Arheologi Peru atraduši upurētu bērnu atliekas un kaudzi dārgumu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Arheologi Peru atraduši vismaz 12 bērnu atliekas, kurus, visticamāk, upurējusi antīkā Čimu civilizācija, ziņo izdevums «Reuters».

Līdz ar upurēto bērnu atliekām arheologi 47 atklātajās kapenēs uzgājuši arī vairāk nekā 100 vērtīgus artefaktus.

Arheoloģisko izrakumu vadītājs Viktors Kamposs (Victor Campos) atklāja, ka visiem bērniem bija izdarīti iegriezumi krūšu rajonā. Pētnieki uzskata, ka šie iegriezumi tika veikti, lai no krūškurvja izņemtu bērnu sirdis.

Cilvēku upurēšanas rituāli pirms Kolumba ierašanās Amerikas teritorijā bija izplatīti vairāku seno civilizāciju vidū. Šis atklājums pierāda, ka arī antīkā Čimu civilizācija veica šāda tipa rituālus.

Kamposs uzskata, ka šīs civilizācijas pārstāvji cilvēkus upurēja, lai izpatiktu dieviem un pievilinātu nokrišņus ilgstošos sausuma periodos.

«Upurējot bērnus, viņi, visticamāk, centās panākt, lai sausajos Peru reģionos sāktos lietus, kas nodrošinātu ražu,» teica Kamposs.

Ap 900. gadu pirms mūsu ēras Čimu civilizācija pārvaldīja lielāko daļu Peru piekrastes, līdz mūsu ēras 15. gadsimtā tos sakāva inki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu