Ēģiptē atrasts sens grieķu-romiešu templis un statujas galva

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes tuksnesī arheologi izrakuši reiz zudušu aptuveni 2200 gadus senu grieķu-romiešu templi, kurā atrasta statujas galva un divas kaļķakmens lauvas.

Kā vēsta Ēģiptes Senlietu ministrijas pārstāvji, nozīmīgos artefaktus arheologi uzgāja Ēģiptes rietumos, netālu no Sivas oāzes, ko, iespējams, reiz apmeklējis Aleksandrs Lielais.

Līdz ar artefaktiem tika atklātas arī gandrīz metru biezas tempļa sienas un ieejas vārti tajā, kā arī tālāko tempļa telpu aprises. Arheologi stāsta, ka uz tempļa sienām attēloti grieķu-romiešu motīvi, un cer, ka šajā vietā varētu atrasties vēl citas nozīmīgas struktūras un vērtīgi artefakti.

Foto: AP/Scanpix

«Labākais ir tas, ka katru dienu nenākas saskarties ar jaunu tempļu atliekām, tāpēc šis atradums ir ļoti īpašs. Mēs ceram, ka tas palīdzēs uzzināt vairāk par Sivas oāzes vēsturi,» atklāja arheoloģe un izdevuma «National Geographic» pētniece Sāra Parkaka (Sarah Parcak).

Avoti vēsta, ka šo oāzi reiz apmeklējis Aleksandrs Lielais, kuram orākuls tieši tur ir pareģojis, ka viņš kļūs par Ēģiptes valdnieku.

Arheologiem vēl joprojām nav īsti skaidrs, cik tieši liels ir templis. Zināms, ka šāda veida tempļi kalpoja gan kā ekonomiskie centri, kur dzīvoja priesteri, gan kā dievu pielūgšanas vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu