Arhīva foto: Bezbailīgie strādnieki Rašmora kalna izveides laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: The National Park Service Historic Photograph Collection

Lūk, unikālas arhīva fotogrāfijas, kurās attēloti bīstamie darba apstākļi, kādiem bija pakļauti strādnieki, kuri veidoja Rašmora kalna skulptūru.

Rašmora kalns ir monumentāla granīta skulptūra Dienviddakotā, netālu no Keistounas. Šajā skulptūrā attēloti četri ASV prezidenti: Džordžs Vašingtons, Tomass Džefersons, Teodors Rūzvelts un Abrahams Linkolns.

Skulptūras autors ir skulptors Gutzons Borglams (Gutzon Borglum), kurš darbu pie Rašmora kalna projekta sāka 1927. gadā. Skulptūra tika pabeigta 1941. gadā.

Skulptūras izveides laikā aptuveni 400 strādnieki ārkārtīgi bīstamos darba apstākļos no klints atdalīja 450 tūkstošus tonnu granīta, izveidojot gigantiskas, 18 metrus garas prezidentu galvas.

Sākotnēji Borglams bija plānojis, ka prezidenti tiks attēloti no vidukļa uz augšu, tomēr finansiālu apsvērumu dēļ tika izveidotas tikai galvas.

Fotogrāfijas digitalizējis arhīvs «National Park Service».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu