Ēģiptē atrasts Romas imperatora Marka Aurēlija krūšutēls

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Arheologi Kom Ombo templī Ēģiptē atraduši Romas imperatora, vēlās Romas stoiķu skolas pārstāvja Marka Aurēlija krūšutēlu, vēsta izdevums «The Associated Press».

Atklājums tika veikts templī, kurā tika sākti vērienīgi darbi, lai glābtu būvi no gruntsūdeņu postošās ietekmes.

Līdz ar krūšutēlu arheologi šajā reģionā uzgāja arī citus vērtīgus artefaktus, piemēram, Ozīrisa altāri un upurēšanai paredzētu akmens plāksni, uz kuras iegravēts auna un kazas veidols.

Savukārt marta sakumā šajā pašā templī arheologi uzgāja Ēģiptes faraona Ramzesa II statujas fragmentus. Šie atradumi ir ļoti svarīgi, jo iepriekš pētnieki nebija pārliecināti, ka templis tika izmantots Senās Ēģiptes modernās ēras laikā. Atlikušos Ramzesa II statujas fragmentus pētnieki joprojām vēl cer atrast.

Kom Ombo templis, kas jau kādu laiku ir atvērts publiskai apskatei, ir unikāla vieta, jo atšķirībā no citiem tempļiem tas ir veltīts diviem dažādiem dieviem – vietējiem krokodilu dieviem Sobekam un Haroirisam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu