Atklāts zudušais ķēdes posms starp krokodiliem un delfīnveidīgiem radījumiem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

180 miljonus gadu sena krokodila fosilija, kas izstādīta Budapeštas muzejā, atklāj nozīmīgu posmu šo reptiļu evolūcijā, skaidrojot, kā grupa krokodilu reiz atšķēlās no ģimenes koka, evolucionējot par delfīnveidīgiem radījumiem.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «PeerJ», juras laikmetā pastāvēja divi krokodilu sugu veidi – vienas grupas pārstāvji bija ļoti līdzīgi mūsdienās redzamajiem krokodiliem, savukārt otrās grupas īpatņiem trūka bruņām līdzīgās ādas un bija spuras, kas ļāva tiem veikli pārvietoties zem ūdens.

Pētījums (Angļu val.)

Jaunatklātā krokodilu suga varētu būt starpposms abu šo grupu evolūcijā. Tiem ķermenis ir klāts ar bruņām, kā pirmās grupas un mūsdienu krokodiliem, bet tiem arī ir spuras, kā otrās grupas īpatņiem.

«Šī fosilija sniedz unikālu ieskatu tajā, kā krokodili evolucionēja par delfīnveidīgiem plēsējiem pirms 180 miljoniem gadu,» atklāja zinātnieks Marks Jangs (Mark Young).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu