Pateicoties kapeņu izlaupītājiem, Pompejos atrasts jauns ķermenis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pateicoties tunelim, ko izveidojuši kapeņu izlaupītāji, arheologiem Pompejos izdevies atrast armijas zirga atliekas, kas gājis bojā Vezuva izvirduma laikā pirms 2000 gadiem.

Kā vēsta Itālijas ziņu aģentūra «Ansa», noziedznieki bija izrakuši tuneli zem romiešu villas, kas atradās Pompeju priekšpilsētā, lai meklētu dārgumus. Lai apturētu noziedzīgās darbības un saglabātu iespējamos artefaktus, UNESCO pārstāvji sāka paši savus izrakumus.

Pētnieki izmantoja īpašu lāzertehniku, lai izpētītu 60 metrus garo nelegālo tuneļu tīklu, ko bija izveidojuši kapeņu izlaupītāji. Rezultātā pētnieki uzgāja zirga ķermeņa aprises. Izmantojot īpašu plastikas tehniku, pētnieki piepildīja zemē palikušo dobumu, izveidojot pilnīgu mirušā dzīvnieka ķermeņa repliku. Eksperti uzskata, ka šis zirgs tika izmantots militārās parādēs un dzīvoja blakus villai esošajos staļļos.

Līdz ar zirga ķermeņa aprisēm pētnieki uzgāja arī 40 līdz 55 gadus veca cilvēka atliekas, kurš gājis bojā laikā pēc izvirduma. Tas liecina, ka pēc katastrofas cilvēki turpināja apdzīvot šo vietu.

Pēdējā laikā šis nav vienīgais pārsteidzošais atradums Pompejos, proti, aprīlī vietā, kur atradās Pompeju publiskās pirtis, tika atrasts septiņus līdz astoņus gadus veca bērna skelets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu