Arheologi Pompejos atrakuši unikālu «balkonu aleju»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vērienīgi izrakumi Pompejos turpinās. Arheologu komanda atrakusi veselu ielu, kurā atradušās greznas villas ar balkoniem, kas saglabājuši pat savu oriģinālo krāsu un dažādus priekšmetus, kas uz tiem atradušies Vezuva izvirduma laikā mūsu ēras 79. gadā.

Kā vēsta ārvalstu mediji, uz dažiem balkoniem arheologi pat atraduši pārsteidzoši labi saglabājušās amforas – olveida traukus, kurās romieši mēdza glabāt vīnu vai olīveļļu. Itālijas Kultūras ministrija paziņojusi, ka šis atklājums ir unikāls, kā arī cer balkonus un atrastos priekšmetus drīz restaurēt un izstādīt publiskai apskatei.

Balkonu struktūras šajā pilsētā, kas Vezuva izvirduma laikā tika aprakta zem sešus metrus biezas pelnu kārtas, ir gadījies atrast ļoti retos gadījumos, tāpēc to restaurēšana un izstādīšana publiskai apskatei būtu kaut kas pavisam jauns.

«Šāda veida atradumi Pompejos ir kaut kas pavisam jauns. Tas tikai apliecina to, ka šī antīkā pilsēta vēl var sniegt daudzus vērtīgus pārsteigumus,» paziņoja arheologi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu