Rakstnieks iekrīt komā pēc 100 gadus vecu dokumentu putekļu ieelpošanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia commons/Aglondon

Kāds rakstnieks atklājis, kā viņš reiz gandrīz nomiris, strādājot pie savas jaunākās grāmatas manuskripta. Pie vainas bijušas sporas, kas izlidojušas no viņa vectēva dokumentu kaudzes, kad vēlējies papīrus izpētīt.

71 gadu vecais Martins Grīnvuds (Martin Greenwood) bez elpas sabruka uz grīdas savās mājās pēc tam, kad bija izkustinājis kaudzi ar simts gadus veciem papīriem, kas piederēja viņa vectēvam Pīrsijam Monkmenam (Percy Monkman). Pīrsijs 20. gadsimta sākumā bija slavens komediants un mākslinieks.

Grīnvuds nekavējoties tika aizvests uz slimnīcu, kur mākslīgi izraisītā komā pavadīja sešas dienas, kamēr ārsti centās noskaidrot, kas izraisījis tik dramatisku organisma reakciju.

Kad viņš atguva samaņu, ārsti viņam atklāja, ka pie vainas bija alerģiska reakcija, ko izraisīja sporas no gadsimtu vecajiem papīriem. Pašlaik viņam ir diagnosticēta astma vēlīnā stadijā.

Neskatoties uz šo negadījumu, Grīnvudam tomēr izdevās pabeigt grāmatu par savu ievērojamo vectēvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu