Arheologi Ēģiptē uzgājuši unikālu zelta monētu un citus dārgumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Arheologi Ēģiptē atklājuši milzīgas, sarkanas ķieģeļu ēkas paliekas, kas, visticamāk, reiz bijusi antīkā romiešu pirts. Starp tās drupām izdevies atrakt vairākus dārgumus, to skaitā auna statueti un zelta monētu ar Ptolemaja III attēlu uz tās.

Kā vēsta Ēģiptes Senlietu ministrijas pārstāvji, atklātā ēka ir ārkārtīgi liela Senās Romas laikam - tā ir 16 metrus gara.

Arheologu uzieto artefaktu vidū ir keramikas izstrādājumi, terakotas skulptūras, bronzas darbarīki, akmens, uz kura iegravēti hieroglifi, un auna statuete.

Foto: AP/LETA

Savukārt unikālā zelta monēta izgatavota periodā no 221. gada līdz 205. gadam pirms mūsu ēras. Tajā laikā Ēģiptē valdīja Ptolemajs IV un monētu, visticamāk, licis izkalt, lai godinātu savu tēvu.

Arheologi plāno turpināt izrakumus šajā vietā, tāpēc ļoti iespējams, ka drīz vien tiks atklāti jauni un vērtīgi artefakti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu