Pamielo acis: glītās 20. gadsimta vidus medmāsiņu uniformas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain

Medmāsu ietērps vienmēr ir bijis profesionalitātes un humāno vērtību pamatā. Sākotnēji dažādās uniformas bija domātas, lai nošķirtu parastās, neizglītotās medmāsas no licencētajām medmāsām, kas tērpās tīros, izgludinātos un elegantos tērpos. Katrā laikā šo tērpu īpašības ir bijušas atšķirīgas, tomēr vienmēr kalpojušas kā autoritātes un institucionālas disciplīnas simbols. Lūk, ieskats 20. gadsimta 50. gadu medmāsu dažādajās uniformās.

Kā raksta izdevums «Vintag.es», 20. gadsimta 40. un 50. gados Helēnas Fūldas fonds (Helene Fuld Health Foundation) radīja fotogrāfiju kopumu, kurā attēlotas dažādu valstu medmāsu uniformas. Kostīmi atšķiras detaļās, tomēr tie visi ir atpazīstami kā medmāsu ietērpi.

Arī mūsdienās medmāsu ietērpi mēdz atšķirties, tomēr tie visi kā viens joprojām reprezentē autoritāti attiecībā pret pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu