Dīvainākie cilvēki vēsturē: Zēns ar suņa seju Fjodors Jevtiševs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1873. gadā Eiropā no Krievijas ieceļoja visai dīvains vīrs – 55 gadus vecs, no vienas vietas noklāts ar tumšiem matiem, daži teiktu - pagalam līdzīgs sētas krancim. Tas bija Adriāns Jevtiševs, tēvs zēnam, kurš vēlāk kļuva par bēdīgi slaveno «Jo Jo - Zēnu ar suņa seju».

Kā noprotams, Adriāns uz Eiropu no Krievijas pārcēlās kopā ar savu tikpat mataino dēlu Fjodoru Jevtiševu. Ļaudis baumoja, ka abi dīvainā paskata cilvēki radušies pēc tam, kad kāda krievu sieviete pārgulējusi ar lāci. Protams, ka tā nebija tiesa. Patiesībā viņi sirga ar hipertrihozi, kuras rezultātā notiek paātrināta matu augšana ķermeņa vietās, kur tiem parasti nevajadzētu būt.

Jaunības gados Adriāns aizbēga no savas ģimenes uz mežu, kur kļuva par meža vientuļnieku. Nevarēdams savaldīt savu kāri pēc spirtotajiem dzērieniem, Adriāns ātri kļuva par mežonīgu alkoholiķi, bet vēlāk sāka sevi par naudu izrādīt plašākai publikai, iedzenot to pilnīgās šausmās.

Pilnīgs kontrasts tēvam, bija viņa dēls Fjodors, kurš, lai arī tikpat bieziem matiem noaudzis, tomēr pamanījās izkopt gan savas manieres, gan izskatu. Vēlāk viņš pat spēja uzrunāt katru savas publikas locekli tā dzimtajā valodā.

Tomēr, tikpat ātri cik dīvainais pāris parādījās, tikpat ātri tas arī pazuda. Tikai desmit gadus vēlāk uz Eiropas ceļojošā cirka skatuves parādījās, kāds pagalam noaudzis vīrs, kurš, kā lēsa ļaudis, bija atrasts džungļos. Patiesībā tas bija nekas cits kā Fjodors Jevtiševs. Viņa tēvs pēc atgriešanās no Eiropas 1873. gadā bija nodzēries līdz nāvei, atstājot savu dēlu likteņa varā.

1884. gadā Fjodors satika vienu no slavenā Bārnuma ceļojošā cirka aģentiem un nekavējoties tika uzaicināts pievienoties slavenajam cirkam. Tiešu tur viņš tika nodēvēts par «Jo Jo - Zēnu ar suņa seju» un ātri kļuva par vienu no lielākajām Bārnuma cirka zvaigznēm.

Pirmajā uzstāšanās reizē viņa dzīvnieciskais izskats, kas asi kontrastēja ar krievu kavalēristu uniformu, ko viņš nēsāja, skatītājos izsauca neviltotu sajūsmu. Pēc izrādes, kad mediji iztaujāja Bārnuma cirka priekšnieku un pārliecinājās, ka jaunā zvaigzne «nekož», visi sastājās rindā, lai paplūkātu suņu zēna matus.

Fjodors bija ļoti pieklājīgs un labi audzināts zēns. Ņujorkas laikraksts rakstīja, ka viņš ir rotaļīgs kā kucēns – interesantākā parādība, kas jelkad sasniegusi Amerikas krastus. Fjodors arī daudz lasīja un pārvaldīja vairāk nekā piecas valodas.

1904. gadā Fjodors saslima ar pneimoniju un neilgi pēc tam nomira. Nāves brīdi viņš bija tikai 35 gadus jauns, vēsta izdevums "Human Marvels".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu