Dīvainākie cilvēki vēsturē: Caurspīdīgais grāfs Orlofs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain

Tikai nedaudzi dīvaiņi pasaules vēsturē varētu tikt pielīdzināti grāfam Orlofam, cilvēkam, kurš bija vairāk nekā kārns – viņš bija caurspīdīgs.

Kā vēsta izdevums «Human Marvels», Ivanovs Vladislavs fon Dzjarskis-Orlofs piedzima 1864. gadā Ungārijā. Līdz pat 14 gadu vecumam viņš bija pilnīgi normāls zēns, bet viss krasi mainījās, kad viņu piemeklēja kāda pagalam savāda slimība.

Laikā, kad Orlofs sasniedza pilngadību, viņš bija kļuvis par staigājošu ģindeni. Viņš nevarēja nostāvēt un mocījās neizturamās sāpēs, ko drīz sāka remdēt ar opija palīdzību. Vēlāk opija pīpe paradoksāli kļuva par Orlofa tēlam neatņemamu atribūtu, un mākslinieks ar garkātaino opija pīpi zobos tika attēlots pat uz pastkartēm.

Foto: Public Domain

Lai arī, skatoties no malas, daudziem šķita, ka grāfa Orlofa ķermenī visi kauliņi ir salauzti, tomēr tā nebija. Patiesībā viņa kauliem pietrūka blīvuma, kas ļāva tiem viegli locīties. Turklāt viņa āda bija papīra plānumā, bet muskuļi pilnīgi atrofējušies, tāpēc ar spilgtas gaismas palīdzību bija iespējams vērot, kā viņa vēnās plūst asinis, bet ne tikai – nostādot spēcīgu lampu aiz grāfa, skatītāji caur Orlofa ķermenim varēja saredzēt gaismu.

Lai cik tas viss neizklausītos dīvaini, daudzi vēlējās Orlofa dīvainību vēl pastiprināt, tāpēc klīst baumas, ka caur nabaga caurspīdīgā vīra ķermenim bija iespējams pat lasīt avīzes. Tā rakstīts kādā skrejlapā, kas reklamēja Orlofa «talantus».

Plašākai sabiedrībai Orlofs bija zināms, kā «Saulauztais un caurspīdīgais vīrs», tomēr vēlāk viņš pieņēma skatuves vārdu «Cilvēks - loga rūts». Pateicoties savai dalībai dažādos šovos, Orlofam bija izdevība apceļot visu pasauli, turklāt vēlāk viņš pat uzsāka pats savu biznesu, vadot panākumiem bagātu ceļojošo cirku.

Grāfs Orlofs mira 1904. gadā 40 gadu vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu