Dīvainākie cilvēki vēsturē: Putnu meitene Koo-Koo

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain

Pasaulē eksistē vesela virkne cilvēku, kas vēsturē iegājuši dažādu fizisku un garīgu dīvainību dēļ. Jau vēstīts par tādām spilgtām un ekstravagantām personībām kā ziloņcilvēks Džozefs Meriks, bārdainā sieviete Annija Džonsa, profesionālais pirdējs Žozefs Pujols un brīnumainais invalīds Leonards Trasks, tomēr nākamais šīs rakstu sērijas varonis nemaz tik dīvains nav. Vismaz salīdzinot ar pārējiem nelaimīgajiem, kuru dīvainības pamatā bija neiedomājamas fiziskas kroplības vai dabas doti «talanti».

Kā vēsta izdevums «Human Marvels», Minnija Vūlseja piedzima 1880. gadā Džordžijā, ASV un jau īsi pēc viņas dzimšanas, cilvēki sāka baumot par bērna fizisko stāvokli. Visizplatītākais ir uzskats, ka Minnija piedzima ar retu sindromu, kura rezultātā viņas galva bija mazāka nekā normāliem cilvēkiem, turklāt tā bija pārsteidzoši līdzīga putna galvai.

Šis sindroms, kas tiek dēvēts par Viršova-Sekela (Virchow-Seckel) sindromu, ir diezgan rets, un tā ietekmē cilvēkam ir maza galva, putna knābim līdzīgs deguns, mazs augums, izvirzīts žoklis un garīga atpalicība. Turklāt Minnija vēl bija gandrīz pilnīgi akla, bez matiem un zobiem. Lai spētu kaut ko saskatīt, viņai bija jānēsā milzīgas un biezas brilles, kas padarīja viņas izskatu neapskaužami ekstravagantu.

Foto: Public Domain

Savus bērnības gadus Minnija pavadīja Džordžijas psihiatriskajā klīnikā līdz, kā vēsta leģenda, viņu no turienes «izglāba» ceļojošā cirka priekšnieks, kurš Minnijas dīvainajā izskatā saskatīja lieliskas peļņas iespējas.

Savu karjeru Minnija uzsāka tērpusies Amerikas indiāņu kostīmā ar skatuves vārdu «Minnie-Ha-Ha». Sākumā viņa bija atturīga un kautrīga, tomēr drīz vien viņai iepatikās skatītāju veltītā uzmanība, un viņa skatītājiem par prieku uzsāka izkopt savus priekšnesumus, dejojot, drudžaini raustoties un klaigājot.

1932. gadā Minnija, kopā ar citiem dīvaiņiem, piedalījās filmā «Freaks», kur viņas vārds jau bija transformējies uz «Koo-Koo the Bird Girl». Viena no filmas slavenākajām ainām attēlo Minniju, kas tērpusies putna spalvu kostīmā, vistas kāju kurpēs un savādā cepurē, dejo uz viesību galda.

Pēc filmas panākumiem, Minnija turpināja uzstāties kā «Koo-Koo the Bird Girl», kā arī saglabāja savu īpašo putna kostīmu.

Tas, cik ilgi Minnija turpināja priecēt skatītājus ar saviem priekšnesumiem, un kādi bija viņas nāves apstākļi, joprojām nav skaidri zināms. Daži avoti liecina, ka viņa uzstāties turpināja līdz pat 80 gadu vecumam, un sešdesmitajos gados viņu notrieca automašīna.

Tomēr nav svarīgi, kā un kad Minnija devās viņsaulē, jo viņas priekšnesumi ir dāvinājuši viņai zināmu nemirstību.

Foto: Public Domain
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu