Dīvainākie cilvēki vēsturē: Trīskājainais asprātis Frančesko Lentini

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain

Frančesko Lentini piedzima 1889. gadā Sicīlijā un tehniski bija divpadsmit ar pusi bērnu lielas ģimenes loceklis. Viņa nedzīvais dvīņubrālis bija pieaudzis pie Frančesko muguras un sastāvēja no kāju pāra un ģenitālijām. Lai arī Frančesko tika dēvēts par trīskājaino vīru, tomēr viņam bija trīs dažāda garuma kājas, četras pēdas, sešpadsmit kāju pirksti un divi dzimumlocekļi.

Kā vēsta izdevums «Human Marvels», bērnībā Frančesko nevarēja ciest savas papildus kājas un locekļus, tomēr ārsti apgalvoja, ka nedzīvo dvīni no Frančesko muguras nav iespējams atdalīt, jo tad zēns varētu kļūt paralizēts.

Frančesko uzaudzināja viņa tante pēc tam, kad no viņa atteicās viņa vecāki. Vēlot zēnam labu, vēlāk viņa ievietoja Frančesko bērnunamā, kas bija paredzēts invalīdiem. Tur viņš iepazinās ar bērniem, kas bija daudz sliktākā stāvoklī nekā viņš pats.

Foto: Public Domain

Neskatoties uz savu kroplību, Frančesko iemācījās ne tikai staigāt, bet arī skriet, lekt ar lecamauklu, vizināties ar divriteni un pat slidot. Kā viņš pats pēc daudziem gadiem izteicās, laiks, kas tika pavadīts bērnunamā, priekš viņa bija ļoti iedvesmojošs.

1898. gadā, astoņu gadu vecumā, Frančesko ieradās Amerikā, kur uzreiz kļuva par sensāciju. Viņš savaldzināja publiku gan ar savu asprātīgo humoru, gan neparasto izskatu un prasmēm, jo viņš bija iemācījies apbrīnojami kontrolēt savu trešo kāju. Priekšnesumu laikā Frančesko mēdza ar savu lieko ekstremitāti spārdīt futbola bumbu un, gadiem ejot, kļuva pazīstams, kā ļoti harizmātisks un šarmants mākslinieks.

Frančesko sniedza neaizmirstamas intervijas, izmantodams savu trešo kāju kā krēslu. Viņš mierīgi atbildēja uz jautājumiem gan par saviem hobijiem, gan seksuālās dzīves niansēm. Bieži viņam tika jautāts, kā viņš pērk kurpes, jo nevienā veikalā nepārdeva uzreiz trīs kurpes. Viņš vienmēr asprātīgi atbildēja, ka parasti iegādājas divus kurpju pārus, bet lieko kurpi atdod kādam vienkājainam draugam.

Viņa harisma tika ievērota, jo kāda jauna dāma Terēza Mureja drīz vien iemīlējās trīskājainajā puisī. Neilgi pēc tam pāris apprecējās un radīja četrus divkājainus, veselīgus bērnus.

Frančesko turpināja uzstāties līdz pat savai nāvei 1966. gadā, kad viņš bija 86 gadus vecs. Viņa karjera ilga 40 gadus un bija tik panākumiem bagāta, ka cilvēku starpā viņš bieži tika dēvēts par Karali.

Foto: Public Domain
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu