Dīvainākie cilvēki vēsturē: Bārdainā sieviete Annija Džonsa

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Annija Džonsa - pasaulē slavenākā bārdainā sieviete, kura ar savu kuplo bārdu spēja iekarot 19. gadsimta šovbiznesu un kļūt par vienu no dīvainākajiem cilvēkiem pasaules vēsturē, kas jelkad kāpuši uz cirka skatuves dēļiem.

Kā vēsta izdevums «The Human Marvels», bārdainā māksliniece savu karjeru uzsāka neilgi pēc savas dzimšanas 1865. gada 14. jūlijā. Viņas vecāki bija šausmās, kad redzēja, ka tikko dzimušajai meitiņai zodu klāj bārdas sari, tomēr mulsuma brīdis nebija ilgs, jo apsviedīgie vecāki drīz vien «izīrēja» savu meitu šovbiznesa ģēnijam P. T. Bārnumam, kurš bārdaino zīdaini aizveda uz Ņujorku, lai padarītu par cirka zvaigzni.

Pēc tam, kad Annija pierādīja sevi kā spējīgu mākslinieci, Annijas mātei Bārnums piedāvāja līgumu uz trīs gadiem un 150 dolārus lielu algu nedēļā. Tā kā šāda naudas summa toreiz bija ļoti ievērojama, Annijas māte piedāvājumam piekrita un pievienojās meitai Ņujorkā.

Tomēr pēc gada Annijas māte ģimenes problēmu dēļ devās atpakaļ uz Virdžīniju, atstājot Anniju Bārnuma norīkotas aukles apgādībā. Ap to laiku Anniju nolaupīja vietējais frenologs (alternatīvās medicīnas piekritējs), kurš vēlējās bārdaino bērnu publikai izrādīt privāti, tomēr drīz vien Annija tika atgūta atpakaļ un atkal nogādāta savas mātes aprūpē.

Annijas karjera bija trīsdesmit sešus gadus ilga, un tās laikā viņa apceļoja gandrīz visu pasauli. Uz skatuves Annija bija zināma kā Ēsava bērns vai Ēsava dāma. (Ēsavs ir personāžs Vecajā Derībā, kas bija izteikti spalvains), un savas dzīves laikā izaudzēja nevien bārdu, bet arī teju divus metrus garus matus.

Tomēr bārdas kuplums nebija vienīgais Annijas talants. Viņa bija arī ārkārtīgi muzikāla un apveltīta ar labām manierēm un šarmu.

Sešpadsmit gadu vecumā Annija apprecējās ar Ričardu Eliotu – profesionālu vēderrunātāju. Viņu laulības ilga piecpadsmit gadus līdz pāris izšķīrās un Annija apprecēja citu vēderrunātāju Viljamu Donovanu. Neilgi pēc kāzām, pāris uzsāka solokarjeru un apceļoja Eiropu, veicot individuālus šovus. Diemžēl pāra laime nebija ilga, jo Viljams drīz nomira un Annija atgriezās Bārnuma paspārnē.

1902. gadā, 37 gadu vecumā, Annija saslima ar tuberkolozi un, viesojoties pie savas mātes, 22. oktobrī nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu