Heopsa piramīdā atklāts slepens kambaris

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pētnieki atklājuši, ka lielākajā no Gizas piramīdām Heopsa piramīdā, iespējams, atrodas iepriekš neatklāts, slepens kambaris.

Milzīgā Heopsa piramīda Ēģiptē ir viens no septiņiem pasaules brīnumiem. Celta faraona Khufu valdīšanas laikā ap 2560. gadu pirms mūsu ēras, Heopsa piramīda ir aptuveni 146 metrus augsta un 3800 gadus saglabāja pasaules augstākās cilvēku radītās celtnes godu.

Interesanti, ka tehnika, kas izmantota tās celtniecībā, joprojām ir apvīta ar konspirāciju teorijām un pētniekiem īsti skaidra nav.

Kā vēsta izdevums «The Sun», pašlaik pētnieku komanda, projekta «ScanPyramids» ietvaros izmantojot divas īpašas piramīdu skenēšanas tehnikas – infrasarkano staru termogrāfiju un miogrāfiju, - cenšas noskaidrot slepenā kambara atrašanās vietu un to, kas tajā atrodas.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Termogrāfija ir skenēšanas tehnika, kas uztver objektu izdalīto siltumu, savukārt miogrāfija uztver sīkas daļiņas mionus, kas rodas, kosmiskajiem stariem iekļūstot Zemes atmosfērā. Pēdējā no skenēšanas tehnikām tika izmantota, lai izpētītu slepenos tuneļus tā saucamajā Lauztajā piramīdā Dašurā.

«Visas ierīces, ko mēs izmantojam, ir īpaši piemērotas, lai varētu atklāt piramīdas slepeno kambari. Ir skaidrs, ka tur tāds ir, tomēr vēl jāsaprot, kur tas tieši atrodas un kādus noslēpumus glabā,» komentēja projekta «ScanPyramids» vadītājs Mehdi Tadžubi (Mehdi Tayoubi).

Aizdomas, ka Heopsa piramīda varētu glabāt jaunus noslēpumus, pētniekiem radās jau pagājušā gada oktobrī.

«Viens no «tukšumiem» varētu slēpties aiz piramīdas ziemeļu sienas, un tas, šķiet, ir tāda kā koridora formā, savukārt aiz tā ir vēl viens «tukšums»,» oktobrī paziņoja pētnieki.

Kad Heopsa piramīdas noslēpums būs veiksmīgi atklāts, pētnieki cer ar tādām pašām skenēšanas metodēm atklāt leģendārās ēģiptiešu valdnieces Nefertiti atdusas vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu