Uzbrukums Pērlharborai tagad skatāms krāsainās bildēs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WENN / Vida Press

Leģendārais Japānas impērijas uzbrukums amerikāņu militārajai bāzei Pērlhārborā 1941. gada decembrī ieguvis jaunu «elpu» krāsainās fotogrāfijās.

Fotogrāfijas, kurām krāsas piešķīris 54 gadus vecais britu elektriķis Leonards Roistons, ataino Pērlhārboras karakuģus un lidaparātus īsi pēc Japānas impērijas gaisa spēku uzbrukuma amerikāņu militārajai bāzei 1941. gada 7. decembra rītā.

Vairākās fotogrāfijās redzami sabombardētie Pērlhārboras militārās bāzes kuģi, kā arī amerikāņu jūrnieki, kas cenšas glābt degošu PBY lidaparātu.

Roistons pārsteidzošajām fotogrāfijām «otro elpu» piešķīris, tās digitāli apstrādājot. Medijiem viņš klāstīja: «Karš ir šausmīgs, un tajā nav uzvarētāju, īpaši tad, ja kaujas lauks atrodas uz zemes. Ceru, ka, padarot šīs fotogrāfijas krāsainas, es kaut nedaudz palīdzēšu jaunajai paaudzei saprast, kas un kā īsti notika vienā no vēstures baisākajiem mirkļiem.»

Uzbrukums amerikāņu militārajai bāzei Pērlhārborā, Havaju salās, ilga 110 minūtes – no 7:55 līdz 9:45 rītā, un tā mērķis bija nosacīti iebiedēt amerikāņus un mazināt to vēlmi, un iespējas iesaistīties Otrajā pasaules karā.

Tomēr, pateicoties uzbrukumam, jau nākamajā dienā ASV pieteica karu Japānai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu