«Pēdējā PSRS pilsoņa» Vasilija Babina dīvainais stāsts

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

58 gadus vecais Vasilijs Babina februārī Krievijā tika atbrīvots no cietuma, kurā viņš pavadīja gandrīz 30 gadus. Tomēr vīrieša atbrīvošana no ieslodzījuma radījusi kādu problēmu – tehniski viņš joprojām ir nu jau neeksistējošās Padomju Savienības pilsonis, vēsta Krievijas laikraksts «The Moscow Times».

Babinam par laupīšanu un slepkavību tika piespriests nāves sods un 1991. gadā, kad Padomju Savienības sabruka, viņš gaidīja soda izpildi. Tomēr sešus gadus vēlāk Krievijā tika apturēta nāves soda piemērošana, tādējādi Babinam piespriestais nāves sods tika aizstāts ar 26 gadu cietumsodu.

Pagājušajā mēnesī vīrietis no cietuma Jekaterinburgā tika atbrīvots un viņam tika atdota PSRS pilsoņa pase, vēsta interneta vietne «e1.ru».

Saskaņā ar Jekaterinburgas tiesas lēmumu Babina uzskatāms par bezvalstnieku un tāpēc viņš tika aizturēts un ievietots pilsētas nelegālo imigrantu izmitināšanas centrā.

Imigrantu centrā Babina būs spiests uzturēties vismaz līdz 28. maijam, kad tiesa lems par viņa statusu.

Babina dzimis pašreizējās Kazahstānas teritorijā, tāpēc pastāv iespēja, ka viņš tiks izraidīts uz Kazahstānu.

Tomēr vīrieša radinieki dzīvo Krievijas Altaja reģionā un pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma viņš bija plānojis doties pie saviem radiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu