Virsaitis Džons Smits - viens no vecākajiem un grumbainākajiem cilvēkiem vēsturē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain

Virsaitis Džons Smits (1784-1922) jeb «krunkainā miesa» nomira 138 gadu vecumā. Tā vismaz uzskata vairums pētnieku. Tomēr vai tā tiešām ir taisnība un vai viņa krunkainā seja nebija vien kādas slimības rezultāts?

Nenoliedzami, ka Džona Smita sejā «ierakstīta» visai krāšņa dzīve, un patiesi – viņš bija gan karotājs, zvejnieks un jātnieks, gan padomdevējs un vilciena vadītājs. Viņš pat piedalījās filmu uzņemšanā un tirgojās ar pastkartēm. Tomēr, lai arī viņam bija astoņas sievas, Smits palika bez bērniem, izņemot adoptēto dēlu Tomu Smitu.

Foto: Public Domain

Lai arī ir vispārpieņemts, ka Smits savas nāves brīdī bija 138 gadus vecs, tomēr viņa dzimšanas patiesais datums ir visai neskaidrs. Daži lēš, ka Smits esot bijis vien 88 gadus vecs, bet viņa grumbainā seja bijusi kādas slimības nodarīta postaža.

Foto: Public Domain

Šādiem izteikumiem pamatā ir ziņas, ka Smits reiz esot izteicies, ka laikā, kad krita zvaigznes, viņam bija septiņi vai astoņi gadi. Ar zvaigžņu krišanu Smits esot domājis 1833. gada 13. novembra zvaigžņu lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu