Kāpēc pastāv teorija, ka Hitlers pēc kara nenomira, bet aizbēga uz Argentīnu? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Lai arī oficiālā versija par Ādolfa Hitlera likteni visiem ir labi zināma, proti, fīrers galu ņēma pašrocīgi savā bunkurā 1945. gadā, tomēr joprojām relatīvi dzīva ir sazvērestības teorija, ka Hitlers neizdarīja vis pašnāvību, bet gan kopā Ar Evu Braunu aizlaidās uz Argentīnu. Vai šai teorijai ir kāds pienācīgs pamats?

Lūk, kas rakstīts kādā oficiālā FIB dokumentā:

«...apgalvo, ka sešas Argentīnas varas personas pēc zemūdenes piestāšanas pie Argentīnas krastiem palīdzēja slēpt Ādolfu Hitleru. Hitlers ziņojis, ka paslēpies Andu kalnu dienvidu pakājē...»

Šī vēstule, kas datēta ar 1945. gada 21. septembri, satur vēstījumu, kurā atstāstīta kāda saruna, kas notikusi starp diviem vīriešiem Holivudas kafejnīcā 1945. gada 28. jūlijā. Viens no vīriešiem apgalvo, ka pirms dažām nedēļām saticis Hitleru, vēsta «All That Is Interesting».

Stāsts, ka Hitlers nav izdarījis pašnāvību, bet gan pēc kara beigām aizbēdzis uz Argentīnu, ir diezgan plaši zināms. Pat 73 gadus pēc Otrā pasaules kara beigām šī mistērija vēl joprojām ir dzīva. Pēdējās baumas vēsta, ka Hitlers ar Braunu patvērās kādā Argentīnas sanatorijā, kur nodzīvoja līdz pat sirmam vecumam.

Kādā citā atslepenotā dokumentā esot vēstīts, ka pie Argentīnas krastiem manīta zemūdene, no kuras izkāpušas augsta ranga nacistu amatpersonas.

Eksistē vēl vairāki dokumenti, kuros aprakstīti anonīmu cilvēku apgalvojumi, ka viņi redzējuši vai tikušies ar Hitleru pēc Otrā pasaules kara beigām. Piemēram, kāds cilvēks apgalvo, ka ir viens no četriem cilvēkiem, kuriem bija uzdots sagaidīt veselas divas zemūdenes pie Argentīnas krastiem. Vienā no tām bijušas nacistu amatpersonas, bet otrā – pats Hitlers ar Braunu.

Šie paši ļaudis lēš, ka Argentīnas valdība Hitleru sagaidījusi «atplestām rokām», nodrošinot tam īpašu aizsardzību. Turklāt sazvērestības teoriju cienītāju ziņkāri tikai kairina fakts, ka FIB ir no visiem dokumentiem izdzēsusi ziņotāju vārdus un visas šīs ziņas klasificējusi kā nepamatotas baumas.

Šīs teorijas mistisko auru arī pastiprina tas, ka Hitlera līķi, pirms tas tika sadedzināts, sabiedroto spēki nav redzējuši. Sarkanā armija Hitlera un Braunas iespējamos ķermeņus redzēja tikai pamatīgi apdegušus pie fīrera bunkura ieejas.

Lai arī ziņas par Hitlera nāvi izplatījās ātri un palīdzēja nomierināt saspringto pēckara gaisotni, vēlāk cilvēki aizvien vairāk sāka baumot, ka Hitlers nemaz nav miris 1945. gadā. Tomēr mūsdienās joprojām tā ir tikai sazvērestības teorija.

Oficiālā versija, ka Hitlers kopā ar sievu Evu Braunu 1945. gada 30. aprīlī savā bunkurā Berlīnē izdarīja pašnāvību, joprojām ir spēkā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu