Izsolīs 300 gadus senu neķītru seksa rokasgrāmatu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Plāno izsolīt ārkārtīgi retu seksa rokasgrāmatu, kas izdota 1720. gadā, bet neķītrā un dīvainā satura dēļ 250 gadus bija aizliegta. Grāmatas nosaukums ir «Aristoteļa meistardarbs» (Aristotle's Masterpiece), un savā laikā tā tika uzskatīta par visu laiku neķītrāko grāmatu.

Kā vēsta ārvalstu mediji, 300 gadus senā grāmatā piedāvāts visai krāšņs ieskats gan seksuālajās attiecībās laikā, kad Anglijā vēl uz sārtiem mēdza dedzināt raganas, gan dažādos dīvainos praktiskos padomos, piemēram, kā sievietēm rīkoties, lai tām nepiedzimtu bērns ar ūsām, greizu muti vai pārāk lielām lūpām. Vīriešiem savukārt ieteikts ēst gaļu, melnos strazdus un zvirbuļus, lai tiem nepietrūktu sēklas seksuāla akta laikā. Ja sieviete vēlas, lai viņai piedzimst zēns, tad pēc seksa viņai jāguļ uz labajiem sāniem, bet, ja vēlas meiteni, tad uz kreisajiem sāniem.

Vīrietis šajā rokasgrāmatā tiek slavēts kā pasaules brīnums, kura vēlmēm ir pakārtotas visas pasaules lietas. Vīrieša sēkla būtu jāuzskata par dievišķu dāvanu.

Grāmata ir sadalīta divās daļās. Pirmajā daļā atklāti dažādi paaudžu noslēpumi, ilustrētas un aprakstītas bestialitātes ainas, kā arī vesela gūzma ar daļēji medicīniskiem, daļēji mītos un burvestībās balstītiem padomiem.

Šī rokasgrāmata bija aizliegta līdz pat 1960. gadam, un tikai nesen tā nejauši nonāca izsoļu nama krājumos. Pirmo izdevumu tā piedzīvoja 1684. gadā – 2000 gadus pēc laika, kad dzīvoja Aristotelis. Kāpēc tai dots Aristoteļa vārds, nav zināms. Iespējams, Aristoteļa nicīgās attieksmes pret sieviešu dzimumu dēļ.

Grāmata, kuras aptuvenā vērtība ir no 80 līdz 120 mārciņām, tiks izsolīta 27. martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu