Iespējams, atklāti lidotājas Amēlijas Erhartas kauli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Antropologs paziņojis, ka ir gandrīz pilnīgi pārliecināts, ka kauli, kas pirms dažiem gadu desmitiem tika atrasti uz kādas Klusā okeāna salas, ir slavenās un bezvēsts pazudušās pilotes Amēlijas Erhartas mirstīgās atliekas.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Forensic Anthropology», Tenesī universitātes pētnieks un profesors Ričards Jantzs (Richard Jantz) pārbaudīja kaulu analīzes datus, ko 1940. gadā ieguva ārsts D. W. Hodless (D. W. Hoodless), rezultātā paziņojot, ka kauli pieder vīrietim, nevis Erhartai, kura lidojuma laikā 1937. gadā pazuda virs Klusā okeāna.

Pētījums (Angļu val.)

Jantzs apgalvo, ka Hodlesa analīze ir bijusi kļūdaina un ir 99% liela iespējamība, ka tie patiešām ir Erhartas kauli.

Lai nonāktu pie šāda secinājuma, Jantzs ar īpašu paša radītu datorprogrammu izanalizēja kaulus un noteica to izcelsmi un cilvēka dzimumu un augumu. Rezultātā Jantzs aplēsa, ka kauli par 99% atbilst Erhartas ķermenim.

Foto: AP/Scanpix

«Ja vien neatklāsies pavisam droši pierādījumi, ka šie kauli nav Erhartas, var uzskatīt, ka tie ir gan,» teica Jantzs.

Erharta pazuda virs Klusā okeāna 1937. gada 2. jūlijā pēc tam, kad kopā ar navigācijas speciālistu Fredu Nūnanu bija sākusi bīstamu lidojumu apkārt zemeslodei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu