Trīs vēsturiski pētnieki, kuri apgalvo, ka redzējuši nāras

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

2009. gadā Izraēlā norisinājās visai dīvaini notikumi. Viss sākās ar kādu cilvēku, kurš apgalvoja, ka netālu no jūras krasta redzējis nāru. Drīz vien dučiem citu metās apgalvot to pašu. Pārsteigtas par tik daudziem atšķirīgiem aculieciniekiem, vietējās varas iestādes izsludināja vienu miljonu dolāru lielu atlīdzību tam, kurš nāru nofotografēs. Lai arī tas nevienam neizdevās, tomēr leģenda par mītiskajām jūras būtnēm atdzīvojās ar pilnu spēku. Lūk, izdevums «All That Is Interesting» ir apkopojis dažas vēsturiskas personības, kas personīgi ir sastapušās ar zivs un sievietes hibrīdu – nāru.

Henrijs Hadsons

Angļu pētnieks un piedzīvojumu meklētājs Henrijs Hadsons (Hudson) bija pirmais eiropietis, kurš kuģoja pa upi, kam tagad dots viņa vārds. 1608. gadā Hadsons savā dienasgrāmatā rakstīja, ka daži no viņa komandas locekļiem netālu no kuģa ir pamanījuši nāru. Tā esot peldējusi pie paša kuģa borta un vērojusi tos.

Jūrnieki apgalvoja, ka no kuģa klāja izskatījies, ka tās mugura un krūtis ir kā sievietei, bet kāju vietā bijis delfīna astei līdzīgs veidojums.

Džons Smits

Angļu karavīrs un pētnieks Džons Smits vislabāk ir zināms, pateicoties savām darbībām Džeimstaunā, kas bija pirmā amerikāņu kolonija. Tomēr pirms tam Smits saskārās ar visai raibiem piedzīvojumiem atklātā jūrā. 1611. gadā, kad viņš kuģoja pa Indijas okeāna rietumu daļu, ūdenī esot redzējis daiļavu, kas par spīti saviem garajiem un zaļajiem matiem bija visai glīta. Smits vēlāk novērojis to, ka zem jostasvietas šai sievietei bija zivs aste.

Kristofors Kolumbs

Nav nekāds brīnums, ka slavenākais vīrs, kurš nonācis saskarē ar nāru, bija Kristofors Kolumbs. 1493. gada 9. janvārī Kolumbs pie Dominikānas Republikas krastiem esot redzējis veselas trīs nāras. Kolumbam gan tik ļoti nepaveicās kā Smitam, jo viņš raksta, ka nāra neesot bijusi ne tuvu tik glīta, kā tā tiek attēlota gleznās. Kolumbu nāra nav pārsteigusi, jo viņš vēsā mierā raksta, ka kaut ko līdzīgu redzējis arī pie Gvinejas krastiem.

Vai šo trīs pētnieku un piedzīvojumu meklētāju liecības pierāda, ka nāras tiešām eksistē? Maz ticams, jo lielākā daļa vēsturnieku skaidro, ka Kolumbs un Hadsons, visticamāk, par nārām noturējuši parastus lamantīnus. Turklāt zināms, cik ļoti jūrnieki savos ceļojumos bija izslāpuši pēc sievietes miesas, tāpēc nav brīnums, ka ar šķipsniņu iztēles arī lamantīns izmisuma mirklī var kļūt par sievieti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu