Parādījies jauns aizdomās turamais D.B. Kūpera lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules vēsturē slavenākās lidmašīnu nolaupīšanas varonis, ar džentlmeņa manierēm apveltītais un harismātiskais D.B. Kūpers 1971. gadā nolaupīja pasažieru lidmašīnu. Saņēmis pieprasītos 200 tūkstošus skaidrā naudā, viņš izlēca no lidmašīnas ar izpletni un pazuda. Viņš nekad netika notverts, un, lai arī teorijas par Kūpera identitāti ir bijušas vairākas, neviena no tām nav oficiāli apstiprināta. Tagad uzradies vēl viens aizdomās turamais.

2017. gadā FIB D.B. Kūpera lietu oficiāli slēdza, tomēr tagad, iespējams, nāksies vēlreiz pārskatīt arhīva materiālus, jo 84 gadus vecs Floridas iedzīvotājs Karls Lorēns (Carl Laurin) publiski paziņojis, ka viņa mirušais draugs Valters R. Reka (Walter R. Reca) reiz atzinies, ka viņš ir valsts visslavenākais laupītājs D.B. Kūpers.

Tiesa, šis paziņojums nāca «komplektā» ar Lorēna grāmatu «D.B. Cooper & Me: A Criminal, a Spy, and a Best Friend», kurā vēstīts par pazīšanos ar D.B. Kūperu. Kamēr daži uzskata, ka tā ir veikla grāmatas reklāmas kampaņa, izdevēji apgalvo – tā ir balta patiesība.

Kā stāsta Lorēns, viņš ar Reku iepazinies 1950. gadā, kad abi darbojās kā izpletņlēcēji. Vēlāk viņi uzturēja draudzīgas attiecības. Reka bija militārais izpletņlēcējs un 1965. gadā tika atvaļināts. Pēc lidmašīnas nolaupīšanas Lorēnam uzreiz radās aizdomas, ka pie vainas ir viņa draugs, jo tas jau iepriekš bija pārkāpis likumu, cenšoties aplaupīt dažas bankas un restorānu. Tomēr savu vainu Reka atzinis vien 2014. gadā, guļot uz nāves gultas un liekot Lorēnam apsolīt, ka tas patiesību pasaulei atklās tikai pēc viņa nāves.

FIB šo paziņojumu vēl nav komentējusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu