Vīrietis sievietes priekšā kļūst par muļķi (92)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/MightyMac

Jaunākie pētījumu rezultāti liecina, ka vīrieši ir gatavi uz bīstamām un riskantām pārgalvībām, lai radītu par sevi labāku iespaidu sievietes acīs. Tāpat noskaidrots, ka, vien paskatoties uz pievilcīgu daiļā dzimuma pārstāvi, vīrietis sevi pakļauj neveiksmei un pat fiziskām traumām.

Austrālijā Kvīnslendas universitātes psihologi uzskata, ka stiprā dzimuma pārstāvju uzvedību nosaka hormons testosterons, kas  vīrietim sievietes priekšā liek aizmirst jebkādu piesardzību, raksta Telegraph.

Pētījumā piedalījās vīriešu skeitbordistu komanda. Viņu aktivitātēm lika sekot gan vīriešiem, gan sievietēm. Rezultātā tika noskaidrots, ka sportisti guva labākus panākumus, kā arī bija gatavi izmēģināt bīstamākus trikus, kad uz viņiem skatījās skaistas sievietes.

Siekalu analīzēs tika atklāts, ka vīriešiem tik tiešām paaugstinājās testosterona līmenis brīdī, kad uz viņiem skatījās pievilcīgas sievietes.

Pētījuma vadītājs profesors Bils Vonhipels (Bill von Hippel) ir pārliecināts, ka vīrieša izturēšanās un uzvedības atšķirības ir saistītas ar evolūciju. Tā ir seksuāla sevis izcelšanas stratēģija, lai ieinteresētu potenciālo partneri.

Vēsturiski vīrieši ir sacentušies par vietu blakus sievietei. Tikai labākajiem tika dota iespēja radīt veselīgus pēcnācējus. Savukārt mūsdienās šī izturēšanās drīzāk skaidrojama ar vēlmi izdzīvot.

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu