Sievietes dod priekšroku sievišķīgiem vīriešiem (117)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/ketrin1407

Kā liecina jaunākie pētījumi, sievietes arvien vairāk dod priekšroku sievišķīgiem vīriešiem. Vēsturiski vīrieši ar izteiktākiem žokļa kauliem, zemākām uzacīm un šaurākām lūpām tika identificēti ar labākiem gēniem, kas mātei garantēja veselīgu un stipru pēcnācēju. Tomēr, laikam ejot, tieši vīrišķīgākie vīrieši izrādījās tie, kas, neskatoties uz “labajiem gēniem”, veltīja vismazāk laika bērnu audzināšanai.

Aberdīnas universitātes zinātnieki, kas 30 dažādās valstīs izpētīja 4500 sieviešu, secinājuši, ka mūsdienu veselības aprūpe un pieeja kvalitatīvam uzturam neprasa sievietei būt tik izvēlīgai, tiecoties pēc perfektiem gēniem, raksta Telegraph.

Izteiktā tendence rāda, ka valstīs, kur veselības aprūpe ir zemākā līmenī, sievietes izvēlas vīrišķīgākus vīriešus, bet valstīs, kur tā ir kvalitatīva, – sievišķīgākus stiprā dzimuma pārstāvjus.

Zviedrijā, kur ir vislabākā veselības aprūpe, 68% sieviešu izvēlējās sievišķīgus vīriešus. Savukārt Brazīlijā, kur situācija ir dramatiskāka, 55% sieviešu izvēlējās vīrišķīgus vīriešus.

Zinātnieki apsver iespēju, ka mūsdienu sievišķīgā izskata aktieru (Džonijs Deps, Orlando Blūms) popularitāte ir tieši saistīta ar veselības aprūpi attiecīgā valstī.

Arī Lielbritānijā 6 no 10 sievietēm izvēlējās sievišķīgus vīriešus.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu