Abū Dabī luksusa viesnīcā uzstāda zelta tirdzniecības automātu (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) luksusa viesnīcā uzstādīts zelta bankomāts, kurš apmaiņā pret naudu izsniedz zelta stieni.

Ceturtdien, dienu pēc tā atklāšanas, spīdošais automāts piesaistīja ciemiņus no dažādām valstīm, kuri sapulcējās ik reizi, kad kāds interesents piegāja pie tā izņemt zelta stieni.

Abū Dabī viesnīca "Emirates Palace" kļuvusi par pirmo vietu ārpus Vācijas, kur uzstādīts "zelta bankomāts, pasaulē pirmais zelta tirdzniecības automāts", teikts iekārtas ražojošās vācu kompānijas "Ex Oriente Lux AG" paziņojumā. "Bez viena, piecu un desmit gramu zelta stieņiem mašīna arī izdod zelta monētas."

Foto: LETA

Automātā nemitīgi tiek atjaunināts zelta kurss, un tas ir saistīts ar dīleri, kurš tirgo zeltu tiešsaistē.

"Tas likvidē papildpiemaksu par risku, kas parasti ir saistīta ar dārgmetālu tirdzniecību," paziņoja Vācijas kompānija.

Kā pavēstīja viesnīcas ģenerāldirektors Hanss Olbercs, viņi vēlējušies, lai "Emirates Palace" kļūtu par pirmo viesnīcu pasaulē, kas viesiem piedāvā "šo zelta pakalpojumu".

"Emirates Palace" parasti izmanto augstas amatpersonas no ārvalstīm, un viesnīcas augšējais stāvs ir rezervēts AAE septiņu emirātu valdniekiem.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu