Finanšu krīzes laikā nāk modē Kārlis Markss (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Globālā finanšu krīze Vācijā izraisījusi pastiprinātu interesi par tā sauktā zinātniskā komunisma demagoga Kārļa Marksa (1818-1883) darbiem.

Īpaši liels pieprasījums vērojams pēc viņa fundamentālā darba "Kapitāls", kurā kritizēts kapitālisms. "Kārlis Markss atkal ir modē," paziņoja Berlīnes izdevniecības "Karl Dietz Verlag" izpilddirektors Jorns Šitrumpfs. Pēc viņa teiktā, "Kapitāla" pirmā sējuma realizācijas apjoms salīdzinājumā ar 2005. gadu pieaudzis trīskārt – līdz 1500 eksemplāriem. Kā prognozē izdevniecības vadītājs, līdz šā gada beigām pieprasījums palielināsies vēl vairāk.

Pēc Šitrumpfa teiktā, vislielāko interesi par Marksa un viņa līdzgaitnieka Frīdriha Engelsa darbiem izrāda "jaunā universitāšu absolventu paaudze, kura bija spiesta apzināties, ka neoliberālie laimes solījumi nav piepildījušies".

Šitrumpfs norāda, ka no visām Vācijas federālajām zemēm interesē par "Kapitālu" līderpozīcijas ieņem Hesene, kur Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas vietējās organizācijas priekšsēdētāja Andrea Ipsilanti ar kreiso ekstrēmistu atbalstu cer iegūt premjerministres amatu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu