Jaunā Kalašņikova izmēģinājumi notiks nākamgad (61)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/brian.ch

Uz AK-74M bāzes radīto 200. sērijas Kalašņikova automātu izmēģinājumi notiks 2011. gadā, atsaucoties uz Iževskas mašīnbūves rūpnīcas direktora Vladimira Grodecka teikto, ziņo Interfax.

Par jauno automātu pagaidām nekas daudz nav zināms. Šaujamieroči ir ļoti konservatīvi, tāpēc to jaunās versijas parādās tikai reizi vairākos gadu desmitos. Jau 2009. gadā kompānijas "Rosoboroneksport" ģenerāldirektors Anatolijs Isaikins bija minējis, ka jaunais izstrādājums nomainīs simtās sērijas kalašņikovus.

200. sērijas ieroči atšķirsies no iepriekšējās paaudzes ar paaugstinātu efektivitātes līmeni līdz pat 40 – 50%. Pēc Grodecka teiktā, jaunajam automātam būs papildu aprīkojuma - lāzera tēmekļa un luktura - pievienošanas iespējas.

Modernizētais 5,45 kalibra automāts AK-74 būs aprīkots ar sānos ielokāmu laidni, kurš paredzēts optisko tēmekļu pievienošanai. Automāta ātršāvība būs aptuveni 600 šāvieni minūtē.

1947. gadā izstrādātais Kalašņikova automāts padomju armijas bruņojumā tika pieņemts 1949. gadā. Kopš tā laika AK bijušas vairākas modifikācijas, pēdējā no tām - "simtā sērija" (AK-101, AK-102, AK-103, AK-104, AK-105). Tā parādījās pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Kalašņikova automāti arsenālā ir sastopami 55 pasaules valstīs. Daudzviet pasaulē, arī Ķīnā kalašņikovu ražo bez licences.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu