"The Pirate Bay" iekļauts ASV "visļaunāko pirātu" sarakstā (73)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Zviedrijas torrentu trekeris "The Pirate Bay" iekļauts ASV veidotā jaunā pretpirātisma sarakstā kā "visļaunākais pārkāpējs".

ASV Kongresa Starptautiskā pretpirātisma komiteja asi kritizēja Kanādu, Ķīnu, Meksiku, Krieviju un Spāniju par "amerikāņu aplaupīšanu", pietiekoši aktīvi nevēršoties pret filmu, mūzikas, videospēļu un citu ar autortiesībām aizsargātu materiālu pirātismu.

Pēc izklaides industrijas aplēsēm, globālais pirātisms ASV kompānijām gadā nodara zaudējumus vairāk nekā 25 miljardu ASV dolāru (14,2 miljardu latu) apmērā.

Komiteja norādīja, ka Kanāda ir vadošais nelikumīgu failu apmaiņas vietņu turētājs - pērn pieci no pasaulē desmit lielākajiem torrentu trekeriem bija reģistrēti, atradās un funkcionēja no Kanādas.

Par viskaitīgākajām torrentu trekeru vietnēm pasludinātas Ķīnas "Baidu", Kanādas "isoHunt", Ukrainas "MP3fiesta", Zviedrijas "Pirate Bay", Vācijas "Rapidshare" un Luksemburgas "RMX4U".

"The Pirate Bay" šonedēļ arī īslaicīgi pazuda no interneta sakarā ar ierakstu industrijas vēršanos pret vietnes interneta pieejas nodrošinātāju.

Vācijas tiesa pirmdien deva rīkojumu interneta pakalpojuma sniedzējam "Cyberbunker" noņemt no saviem serveriem "The Pirate Bay" vietni.

Vācijas tiesa draudēja piemērot "Cyberbunker" milzīgu soda naudu, ja tas turpinās nodrošināt interneta pieeju "The Pirate Bay", līdz ar to pirmdienas vakarā vietne pārstāja darboties.

Glābiņu "The Pirate Bay" piedāvājusi Zviedrijas Pirātu partija, ļaujot torrentu trekerim atgriezties internetā jau otrdienas rītā.

"Mums ir apnikusi Holivudas kaķa un peles spēle ar "The Pirate Bay", un tādēļ mēs esam nolēmuši paši piedāvāt platjoslas pieeju. Ir pienācis laiks ķerties vērsim pie ragiem un iestāties par ["The Pirate Bay"] likumīgo darbību," norādīja Pirātu partijas vadītājs Riks Folkvings.

Kā ziņots, 2009.gada 17.aprīlī četriem "The Pirate Bay" vadītājiem - Frederikam Neijam, Godfridam Svartholmam, Pēteram Sundem un Karlam Lundstrēmam - Stokholmas tiesa par autortiesību pārkāpumiem piesprieda gadu ilgu cietumsodu. Viņiem arī būs jāatlīdzina nelikumīgas lejupielādēšanas dēļ radušies zaudējumi 30 miljonu Zviedrijas kronu (1,9 miljonu latu) apmērā.

Šobrīd pārsūdzētais Zviedrijas tiesas spriedums neattiecas uz pašu failu apmaiņas vietni, kura turpina darboties.

2003.gadā izveidotā vietne "The Pirate Bay" ļauj tās lietotājiem ar torrenta tehnoloģijas palīdzību savstarpēji apmainīties ar dažādiem failiem, kas pārsvarā ir ar autortiesībām aizsargāti mūzikas, filmu, programmu vai datorspēļu ieraksti.

Tomēr neviens fails nav atrodams uz pašas vietnes servera.

Kā apgalvo "The Pirate Bay", vietnei ir 22 miljoni lietotāju visā pasaulē.

Komentāri (73)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu