Cietumsods par telefona zvana signālu ar Hitlera runu (127)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Kādam vācietim, kas izmantojis Ādolfa Hitlera runu kā sava mobilā telefona zvana signālu, bet nacistiskā diktatora attēlu ar svastiku uzlicis kā telefona ekrāna fona bildi, draud brīvības atņemšana līdz pat trīs gadiem, ceturtdien pavēstīja policija.

Varasiestādes arestēja 54 gadus veco vīrieti un konfiscēja viņa telefonu kādā vilciena stacijā pēc tam, kad šokētie vilciena pasažieri izsauca policiju, izdzirdot politnekorekto telefona zvana signālu.

"Tā bija oriģināla Ādolfa Hitlera runa, kas beidzās ar frāzi "Seig Heil"," pavēstīja policijas pārstāvis Reidigers Kārstens. "Viņam bija arī fotogrāfija ar Hitleru, kur tas stāv svastikas priekšā."

Policija nodevusi lietu prokuratūrā. Saskaņā ar Vācijas likumiem vīrietim par šādu pārkāpumu var piespriest cietumsodu līdz pat trīs gadiem. Nacistiskās simbolikas publiska demonstrēšana Vācijā aizliegta kopš Otrā pasaules kara.

Komentāri (127)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu