Taivānas zobārsti brīdina par gigantisko burgeru bīstamību (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taivānas zobārsti aicinājuši ātrās ēdināšanas restorānus izvietot brīdinājumus uz gigantisko burgeru iepakojumiem, lai klienti zinātu par žokļa izmežģīšanas risku, vēsta "Orange.co.uk".

Pēc dentistu teiktā, daudzi ātrās ēdināšanas restorānu ēdienu cienītāji meklē viņu palīdzību saistībā ar žokļu traumām, ko viņi guvuši, ēdot lielā izmēra hamburgerus, ziņo vietējā prese. Kā norāda Taivānas Janminas universitātes asociētais profesors Hsu Minluņs, divas ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes šajās problēmās vainojamas visbiežāk.

Daži hamburgeru ēdāji vēršas pie ārstiem, sūdzoties par sāpēm žoklī, bet citiem ir pat grūti atvērt muti, kas ir tipisks žokļa locītavas traumas simptoms, norādīja Hsu Minluņs.

Cits zobārsts Čeņs Juņčihs piebilda, ka normāli cilvēki var atvērt muti līdz četriem centimetriem, taču daži burgeri ir augstāki par astoņiem centimetriem. "Patērētāji ir spiesti ļoti stipri atplēst žokļus, lai iekostos šajos burgeros, un tāpēc gūst ar žokli saistītas traumas."

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu