Zinātnieki: slinkums ir slimība (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/madmolecule

Britu Karaliskās veselības aizsardzības koledžas mediķi Ričards Vīlers (Dr Richard Weiler) un Emanuels Stamatakiss (Dr Emmanuel Stamatakis) izvirzījuši teoriju, ka slinki cilvēki ir jāārstē, nevis jāpāraudzina, jo slinkums tiek uzskatīts par saslimšanu, vēsta aģentūra RIA Novosti.

"Ņemot vērā uzkrītošo sakarību starp pieaugošo mirstību, saslimšanu un fiziskās aktivitātes trūkumu, var droši apgalvot, ka arī pats fiziskās aktivitātes trūkums ir slimība," atklāj zinātnieki.

Pēc mediķu sacītā, slinkumam ir veselībai ļoti bīstamas sekas, kā, piemēram, aptaukošanās, kura jau sen ir ieguvusi slimības statusu, taču jāārstē ir nevis aptaukošanās, bet tās iemesls – slinkums.

"Diemžēl pagaidām nepastāv neviena izstrādāta metodika, kura ļautu cīnīties ar slinkuma un mazkustīga dzīvesveida radītajām problēmām," teic mediķi.

Iepriekš tika vēstīts par nekomerciālās organizācijas "Nuffield Health" veikto pētījumu, kurā noskaidrots, ka tieši pašlaik briti ir kļuvuši ārkārtīgi slinki, tomēr visi mēģinājumi propagandēt veselīgu dzīvesveidu ir cietuši neveiksmi.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu