Foto: Foto:AFI/ B. Koļesņikovs

No 23. līdz 26. februārim Romā, Itālijā, notiek pasākums «Jaunās Eiropas rakstnieki», kurā piedalās 26 rakstnieki no visām ES dalībvalstīm un no Turcijas goda viesa statusā. Latviju pārstāv Latvijas autoru apvienības prezidente, dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte.

Katram autoram prezentācijai bija jāsagatavo līdz šim nepublicēts teksts par Eiropas Savienību, uzsvaru liekot uz kultūras komponentu valstu kopienā. Māra Zālīte uzstājās ar trīsdaļīgu eseju «Nepabeigtās domas» (I. Eiropa. Grieķu mīta metaforas. II. Krusts un zobens. III. Margarēta un Fausts).

Pasākums notiek ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Itālijā un Eiropas Padomes ģenerālsekretāra Terija Deivisa (Terry Davis) patronāžu. To organizē Romas pilsētas valde, radošā savienība «Literatūras māja» un mākslas fonds FAR sadarbībā ar Romā rezidējošām vēstniecībām un dažādu valstu kultūras institūtiem.

«Literatūras mājas» telpās atklāta pasākuma dalībnieku grāmatu un fotoizstāde, kurā  ir arī trīs Māras Zālītes grāmatas. Visu autoru darbus itāļu valodā publicēs izdevniecība «Rizzoli», grāmatas prezentācija notiks pasākuma ietvaros.

Māras Zālītes eseju itāļu valodā tulkojusi bijušā Latvijas Republikas vēstnieka Itālijā 30. tajos gados Arnolda Spekkes meita, Veronā dzīvojošā gleznotāja Vija Spekke.

Pasākuma atklāšana notika 23. februārī Kapitolijā, Romas mēram klātesot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp