Kalvītis: Kūlas dedzinātāji jāiesaista sabiedrībai derīgos darbos (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) uzskata, ka ar pērnās zāles dedzināšanu varētu cīnīties, ieviešot iespēju apcietināt kūlas dedzinātājus un iesaistīt viņus apkārtējās vides sakopšanā.

Šodien intervijā Latvijas Radio valdības vadītājs sacīja, ka no Iekšlietu ministrijas gaida priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos, kas atturētu iedzīvotājus no vēlmes dedzināt pērno zāli, jo ministrijas pārziņā esošais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir "īstais cietējs" kūlas degšanas dēļ.

Kalvītis atgādināja par grozījumiem normatīvajos aktos, kas paredz iespēju iereibušus autovadītājus arestēt. Šāda norma esot mazinājusi vēlmi pie stūres sēsties dzērumā, tāpēc arī kūlas dedzinātāji būtu jāapcietina un pēc tam jāiesaista sabiedrībai derīgos darbos.

Premjers norādīja, ka pērnās zāles dedzinātāji varētu sakārot nesakoptās lauku teritorijas, grāvmales un autoceļu malas, kas piesārņotas ar dažādiem atkritumiem. Darbus varētu sākt ar Rīgas pievārti.

Kalvītis cer, ka attiecīgus grozījumus normatīvajos aktos varētu veikt līdz šā gada rudenim. Par bērnu rotaļām ar uguni nākšoties atbildēt vecākiem, norādīja Kalvītis.

Tāpat premjers uzskata, ka būtu jāparedz pašvaldību tiesības sodīt tos zemes īpašniekus, kas nesakopj savus īpašumus un nepļauj pērno zāli. Tas nodrošinātu Latvijas lauku sakopšanu un lielākus ieņēmumus pašvaldību budžetos.

Valdības vadītājs norādīja, ka patlaban sabiedrība neapzinās kūlas ugunsgrēku postu. Tajos tiek nodarīts kaitējums videi, iet bojā cilvēki, nodeg ēkas, izceļas mežu ugunsgrēki.

"Ar uguni spēlēties nedrīkst," uzsvēra premjers, norādot, ka patlaban cilvēki nedomā, ka kūlas dedzināšana būtu noziegums, tāpēc būtu jāpalielina sodi, lai atturētu no šādām darbībām.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu