Gulbis pēc viena mača Malaizijā iekļūst 1/4 finālā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ar uzvaru Kualalumpuras «ATP World Tour 250» sērijas tenisa turnīru ceturtdien sāka Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, otrās kārtas mačā 6-3, 6-7 (3), 6-1 pieveicot Vācijas sportistu Filipu Petšneru. Līdz ar to latvietis pēc viena mača sasniedza sacensību ceturtdaļfinālu.

Mačā, kas ilga divas stundas un 3 minūtes, Gulbis izpildīja 15 «eisus», kamēr Vācijas tenisists neatvairāmi servēja tikai četras reizes.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis jau nopelnījis 45 reitinga punktus un 26 820 ASV dolāru prēmiju.

Petšneram šī 2014. gada sezonā bija tikai trešā spēle ATP turnīru pamatsacensībās.

Sacensībās ar otro numuru izliktais jūrmalnieks no spēles pirmajā kārtā bija brīvs. Tikmēr 30 gadus vecais Petšners, kas pamatturnīru sasniedza caur kvalifikāciju, pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-4, 3-6, 7-6 (5) sīvā cīņā pieveica Lielbritānijas pārstāvi Džeimsu Vordu, kurš ATP rangā ieņem 117. pozīciju.

Petšners ATP rangā šobrīd atrodas vien 524. vietā (karjeras labākais rezultāts ir 35. vieta), kamēr Gulbis ir 13. pozīcijā. Abi sportisti līdz šim savā starpā bija tikušies četras reizes, no kurām trīsreiz pārāks bijis 26 gadus vecais Gulbis.

Pēdējo reizi Gulbis ar Vācijas tenisistu spēkiem mērojās 2011. gadā Marseļas «Open 13» turnīrā («ATP World Tour 250» sērijas). Toreiz ar rezultātu 7-6 (2), 6-1 uzvaru svinēja Petšners.

Ceturtdaļfinālā Gulbis spēles pret vācieti Benjaminu Bekeru (ATP 66), kurš otrās kārtas mačā 6-4, 7-6 (4) apspēlēja francūzi Pjēru Hugo Herbertu (ATP 126).

Gulbis iepriekš Kualalumpuras turnīrā nav piedalījies.

«Malaysian Open, Kuala Lumpur» turnīra prēmiju fonds ir 910 520 ASV dolāru. Tas risinās «hard» seguma kortos.

Turnīrs noslēgsies 28. septembrī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu