Talsos bijusi krusa, Latvijas austrumos gaida vētru (76)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēc pusdienas stipras lietusgāzes novērotas Latvijas rietumdaļā, īpaši Kandavas un Kuldīgas apkaimē, savukārt Talsos un Stendē bijusi arī krusa. Tuvāko stundu laikā vēja stiprums pastiprināsies visā Latvijā, austrumos, iespējams, pāraugot vētrā.

Gan Talsos, gan Stendē krusa zemi noklājusi baltu, vētra izraisījusi arī elektrības piegādes traucējumus Kandavā, bet Talsos elektrības nav bijis pat pusstundu. Līdz sešpadsmitiem situācija Kurzemē nomierinājusies, bet Ventspilī visu dienu ticis novērots saulains laiks ar dažiem mākoņiem.

Bīstamākais ir laiks līdz septiņiem vakarā, kad atsevišķas dienvidu/dienvidrietumu vēja brāzmas var sasniegt pat 22 metru ātrumu sekundē. Pērkona negaisu un spēcīgu lietu šodien gaida visā Latvijas teritorijā, kā rezultātā gaisa temperatūra kritīsies. Kurzemē dienas vidū novēroto 25-27 grādu vietā tā jau samazinājusies līdz 15-17 grādiem.

Kā uzzinājām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), šodien, negaisa laikā Latvijā vējš lauzis kokus, kā arī stiprā lietus laikā applūduši ēku pagrabi

Pirmo izsaukumu vēja nogāzta koka novākšanai no ceļa braucamās daļas VUGD darbinieki saņēma pēc plkst.15. Koks bija nokritis uz Brīvības ielas, Talsos.

Vēlāk, vēja gāztie koki bija jānovāc arī Aizkraukles rajona Taurkalnē, Ogres rajona Birzgalē un Madonas rajona Cesvainē.

Talsu rajonā stiprā lietus dēļ applūda atsevišķu ēku pagrabi. VUGD nodrošināja ūdens atsūknēšanu no Talsu slimnīcas un no Stendes domes ēkas pagraba.

Savukārt Ogres rajona Lielvārdē, pils parkā ugunsdzēsēji nodzēsa degošu koku, kas bija aizdedzies pēc zibens spēriena.

Kā jau ziņots, šodien Latvijā bija vērojams pirmais pērkona negaiss. Negaisa laikā daudzviet tika novērota arī krusa. Pēc aculiecinieku stāstītā Bauskas rajonā krusas graudi bijuši tik lieli kā divas cūku pupas, un krusas laikā ceļi bijuši pārklāti ar biezu ledus kārtu.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu